HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ VE DOKTORA PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ DİJİTAL PAZARLAMA İLETİŞİMİ ALANINDA ÖNCÜ BİR KİTABA İMZA ATTI
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Doktora programında ders veren öğretim üyeleri ve sektörde aktif çalışan aynı doktora programındaki öğrencileri Türkiye’de dijital pazarlama iletişimindeki yeni kavramlardan oluşan ilk kapsamlı kitaba imza attı.
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. R. Gülay Öztürk’ün editörlüğünde hazırlanan ve Nobel Akademik Yayıncılık tarafından yayınlanan “Dijital Pazarlama İletişiminde Yeni Kavramlar: Akademi Ne Söyler, Sektör Nasıl Uygular?” başlıklı değerli kitapta bireysel sosyal sorumluluk, paylaşım ekonomisi, içerik pazarlaması, dijital hikâye anlatıcılığı, transmedya hikâye anlatıcılığı, hiper hedefli kişiselleştirilmiş dijital reklamcılık, programatik reklamcılık, yeniden hedefleme (retargeting), ses teknolojileri, tüketici elektroniği şovu (CES), paralel gerçeklik, giyilebilir teknoloji, nesnelerin interneti, adreslenebilir TV reklamcılığı, yapay zekâ teknolojisi, reklam engelleyiciler (adblockers) ve mikro video reklamlar gibi dijital pazarlama iletişimi çalışmalarındaki yeni kavramların açılımına hem akademik, hem de sektörel çalışmalar perspektifinden zengin örnek kampanyalarla yer verildi.
Her bir kavramın detaylı şekilde örnek kampanyalarla somut hale getirilerek incelendiği kitapta, fütüristik yaklaşımlar ve terimler sözlüğü de bulunuyor.
Bugün uygulamaları görülen ve gelecekte daha yoğun kullanılacağı öngörülen ve Türkçe dijital pazarlama literatüründe önemli bir boşluğu dolduran kitaptaki bu kavramların akademik ve sektörel çalışmalar için bu birlikteliğin gücünü göstermesi açısından önemli bir referans kaynağı olacağı düşünülüyor.